Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Mi várható a fogorvosi kezeléskor

Mi történik a fogorvosi kezelés során?
Először is fontos, hogy olyan fogorvost válasszon, aki előtt nem érzi magát kellemetlenül. Ha már megtalálta a megfelelő fogorvost, a következő lépés, hogy bejelentkezik fogászati ellenőrzésre, ami a problémák megelőzésének legjobb módja.

A fogorvosnál tett első látogatásakor kikérdezik egészségügyi kórtörténetéről. Ha kórtörténetében változás áll be, a későbbi látogatások során erről a fogorvost is tájékoztassa.

A fogorvoshoz legtöbbször csak ellenőrzésre kell járnia. A rendszeres ellenőrzés (ideális esetben félévente) segít a fogak tisztán és egészségesen tartásában, továbbá megelőzheti a későbbi fájdalmas problémák kialakulását.

 • Professzionális fogtisztítás
  Az ellenőrzések során a fogorvos vagy a szájhigiénikus szinte mindig elvégzi a fogak teljes tisztítását. A szájhigiénikus speciális eszközökkel az ínyszél alól is eltávolítja a lerakódott foglepedéket és fogkövet, amely ínybetegséget, szuvasodást, rossz leheletet és egyéb problémákat okozhat. A fogorvos vagy a szájhigiénikus emellett polírozást és fogköztisztítást is végezhet.
 • Mindenre kiterjedő vizsgálat
  A fogorvos alaposan megvizsgálja fogait, ínyét és száját, betegség vagy más problémák tüneteit keresve. Célja a megfelelő szájüregi egészség megőrzése és a problémák súlyossá válásának korai felismerés révén történő megelőzése.
 • Röntgen
  Korától, valamint bizonyos betegségek kockázatától és tüneteitől függően a fogorvos röntgenfelvétel készítését javasolhatja. Röntgenfelvételekkel diagnosztizálhatók másként észre nem vehető problémák is, például az állcsontok sérülése, beékelődött, elő nem tört fogak, tályogok, ciszták, daganatok, valamint fogak közötti szuvasodás. A modern fogászati rendelőkben olyan gépeket használnak, amelyek szinte alig bocsátanak ki sugárzást: sugárterhelésük egy napozással töltött nap vagy egy tévézéssel töltött hétvége terhelésének felel meg. A röntgenfelvételkor elővigyázatossági intézkedésként ólomkötényt kell viselnie. Ha Ön terhes, tájékoztassa erről fogorvosát, mert ilyenkor csak különlegesen indokolt esetben szabad röntgenfelvételt készíteni.
  Fogorvosa panoráma-röntgenfelvételt is kérhet. Az ilyen felvételek, amelyeken egyetlen képen látható a felső és alsó állcsont minden része, segítenek a harapás, valamint az egyes fogak és a fogív között kapcsolat megfelelő értelmezésében is.

Milyen gyakran járjak fogászati ellenőrzésre?
Ha fogai és ínye jó állapotban vannak, akkor általában 3–6 hónapig nem kell visszamennie ellenőrzésre. Ha további kezelésre van szüksége – pl. fogtömés, fogeltávolítás, korona készítés –, akkor a rendelőből való távozás előtt egyeztessen újabb időpontot. Ha bármilyen kérdése van, forduljon fogorvosához, aki szívesen felvilágosítja a kezelés részleteiről.

Kapcsolódó videók

Hogyan mossunk fogat

Hogyan mossunk fogat

Tanulja meg a fogtisztítás technikáját a legjobb eredmény eléréséhez.

Kapcsolódó útmutatók

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.