Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

A fogkefe ápolása és cseréje

Hogyan ápolhatom a fogkefémet?
A fogkefe kifogástalan állapota és saját egészsége érdekében fontos, hogy a fogkefe az egyes használatok között megszáradjon. A fogkeféken a kórokozók, gombák és baktériumok egy idő után jelentős mennyiségben megtelepedhetnek. Használat után csapvízzel történt átmosás után határozott mozdulatokkal rázza le a fogkeféről a vizet, majd tárolja fejjel felfele, álló helyzetben, hogy könnyebben kiszáradhasson.

A megfázásért és influenzáért felelős kórokozók fogkeféről fogkefére történő átterjedésének megelőzése érdekében a fogkeféket úgy tárolja, hogy lehetőleg ne érintkezzenek egymással. Családja egészsége érdekében szerezzen be olyan fogkefetartót, amely több fogkefét is képes álló helyzetben tárolni.

Milyen gyakran cseréljem a fogkefémet?
A legtöbb fogorvos egyetért abban, hogy a fogkefét legalább háromhavonta cserélni kell. Kimutatták, hogy három hónap használat után a fogkefék már jóval kevésbé hatékonyan távolítják el a foglepedéket fogakról és az ínyről.. A szálak ennyi idő alatt elhasználódnak és már nem képesek olyan könnyedén behatolni a fogak közötti nehezen hozzáférhető helyekre sem.

Megfázás vagy más betegség után is fontos a fogkefe cseréje. Ennek az az oka, hogy a fogkefe szálain megtelepedett kórokozók miatt fennáll az újrafertőződés veszélye. A gombák és baktériumok akkor is megtelepedhetnek a fogkefén, ha a tulajdonosa nem volt beteg, ezért mindenkinek fontos a fogkefe rendszeres cseréje.

Hogyan védjem a fogkefémet utazáskor?
Egy műanyag fogkefetartó utazás közben is megvédi a fogkefe szálait az összenyomódástól. A fogmosás után, mielőtt a fogkefét visszahelyezné a tartóba, előbb hagyja megszáradni a szabad levegőn, hogy csökkentse a kórokozók elszaporodásának kockázatát.

Kapcsolódó videók

A fogselymezés helyes technikája

A fogselymezés helyes technikája

Egyszerű útmutatásokat találhat a hatékony fogselymezésre vonatkozóan.

Kapcsolódó útmutatók

Fogmosási útmutató

Fogmosási útmutató

Tesztelje fogmosási készségeit SZÓRAKOZTATÓ 3D-s fogkefénkkel.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.