Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

A rossz lehelet megszüntetése


Ha szeretné kideríteni, mi okozza rossz leheletét, érdemes felkeresnie fogorvosát. A probléma okának megállapítása a teljes orvosi és fogorvosi kórtörténet, valamint a fogorvosnál elvégzett szájüregi vizsgálat alapján történik. Rossz leheletet számos dolog okozhat, többek között bizonyos ételek vagy alkohol fogyasztása, cigarettázás, rossz szájhigiéné, fogágybetegség, cukorbetegség, szájszárazság, arcüregi vagy torokfertőzések, tüdőbetegségek és tályogok, vese- vagy májelégtelenség, emésztőrendszeri problémák és szigorú fogyókúra.

A rossz lehelet kezelése
Nagyon fontos a fluorid tartalmú antibakteriális fogkrémmel végzett napi kétszeri alapos fogmosás, valamint a fogselyem használata a fogak közé szorult ételmaradvány és foglepedék eltávolítása érdekében. Fontos továbbá a hidak, implantátumok és a nyelv alapos megtisztítása a rossz leheletet okozó baktériumoktól. Egy tanulmány szerint a több mint két hétig tartó, a fogselyem használatával és a nyelv megtisztításával kiegészített fogmosás jelentős mértékben csökkenti az ínyvérzést és a rossz leheletet1. A Buffalói Egyetem által végzett klinikai vizsgálat alapján a fogászati kutatást végző szakemberek megerősítették, hogy a napi kétszeri, antibakteriális fogkrémmel és nyelvtisztítós fogkefével történő fogmosás megszüntetheti a rossz leheletet2.

A nyelvtisztítás a frissebb lehelet záloga
A nyelvtisztítás nagyon fontos. A fogak és a nyelv tisztítása érdekében vásároljon Colgate 360° fogkefét, amelynek fejének hátoldalán nyelvtisztító található. A felső és alsó fogsor antibakteriális fogkrémmel történő megmosása után fordítsa meg a fogkefét és a fogkefe fején található nyelvtisztítót húzza végig a nyelven, a nyelv hátsó részétől előrefelé haladva. Miután eltávolította a lepedéket nyelvének erről a részéről, meleg vízzel öblítse le a nyelvtisztítót a rossz leheletet okozó baktériumok eltávolítása érdekében, majd helyezze vissza a nyelvtisztítót és ismételje meg az előbbi műveletet a még meg nem tisztított területeken.

Kérdezze meg fogorvosát vagy szájhigiénikusát arról, hogy milyen szájápolási segédeszközökkel távolítható el a lepedék és a rossz leheletet okozó baktériumok, valamint beszéljék át az otthon alkalmazandó szájápolási technikákat. Arról is kérjen tanácsot, hogy milyen szájhigiénés termékeket érdemes használnia a rossz lehelet megszüntetése érdekében (antibakteriális fogkrém, fertőtlenítő szájvíz, nyelvtisztítók, nyelvkaparók, valamint fogköztisztító eszközök).
A tiszta, friss lehelet kulcsa a helyes és rendszeres otthoni szájápolás, valamint a fogorvos tanácsainak mindenkori betartása.

© Copyright 2009, Colgate-Palmolive Company

Szakirodalom:
1. Biesbrock, A, et al. Assessment of Treatment Responses to Dental Flossing in Twins., J Perio 77(8):1386-1391, 2006.

2. Buffalói Egyetem (Peter Moses, Betsey Clark, Violet Maraszthy, Joseph Zambon (Buffalói Egyetem), P.K. Sreenivasan (Colgate), A 2008. évi AADR ülésen ismertetett összefoglalás.

Kapcsolódó videók

Hogyan legyen friss a leheletünk?

Hogyan legyen friss a leheletünk?

Ismerje meg a gyakori rossz lehelet okait, és tudja meg, hogy a napi szájápolási rutinjának egyszerű módosításával hogyan szüntethetőek meg.

Kapcsolódó útmutatók

Friss lehelet felmérés

Friss lehelet felmérés

Mennyire friss az Ön lehelete? Keresse fel a Friss Lehelet Intézetet, és tudja meg.
Fogágybetegség kvíz

Fogágybetegség kvíz

Valójában mennyit tud Ön a fogágybetegségről? Töltse ki kvízünket, és tudja meg.
Fogmosási útmutató

Fogmosási útmutató

Tesztelje fogmosási készségeit SZÓRAKOZTATÓ 3D-s fogkefénkkel.
Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.