Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

A fogászati héjak mosolyát gyönyörűvé varázsolják

A fogászati héjak a fogak elülső oldalára ragasztott vékony porcelán héjak, amelyek természetes és vonzó megjelenést biztosíthatnak. A héjak alkalmazásának célja a sérült, elszíneződött, szabálytalan alakú, vagy elkopott fogak helyreállítására, illetve a széles, szabálytalan fogközök megszüntetése.

Fogászati héjak típusai
A fogászati héjaknál használt két leggyakoribb anyag a műgyanta alapú kompozit tömőanyag és a porcelán. Mindkét típust fogtechnikus készíti el fogtechnikai laboratóriumban. A fogtechnikai laboratóriumban készült fogászati héjakat ragasztócementtel rögzítikk a fogakhoz. Bár a porcelán önmagában törékeny anyag, ha azonban erősen a foghoz rögzítik, nagyon ellenálló és tartós lehet. A kompozit héjakat a fogorvos is elkészítheti a rendelőben, közvetlenül az Ön szájában, hasonlóan ahhoz, mint amikor tömést készít.

Az Amerikai Esztétikai Fogászati Akadémia képei

Hogyan történik a fogászati héj elkészítése?
A fogorvos kevés foganyag eltávolít a fog felszínéről, hogy a héjnak helyet készítsen. Ezután lenyomatot vesz az alsó és felső fogsorrol, majd a lenyomatokat elküldi fogtechnikai laboratóriumba. A laboratóriumban a fogászati héjat ezután úgy készítik el, hogy az pontosan illeszkedjen a fogra a mintán és a szájban. A héjat ragasztócementtel rögzítik a foghoz.

A fogászati héjak tisztítása
A fogászati héjakat ugyanúgy kell tisztítani, mint a saját fogakat. A napi egyszeri fogselymezés és a napi kétszeri fluoridos fogkrémmel végzett fogmosás segít eltávolítani az ételmaradványokat és a baktériumokat tartalmazó foglepedéket. Kérdezze meg fogorvosát, hogy milyen szájápolási termékeket javasol, hogy helyreállított fogai hosszú életűek legyenek.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó útmutatók

Fogfehérítési felmérés

Fogfehérítési felmérés

Készíttessen személyre szabott értékelést, hogy hozzásegíthessük egy fehérebb, ragyogóbb mosoly eléréséhez.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.