Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Hogyan történik a fogfehérítés?

A fogak fehérítésének számos módszere ismert, a fogfehérítő hatású fogkrémektől kezdve, a fogfelszíni elszíneződések eltávolítására alkalmas egyéb szájápolási termékeken át a fogorvosi rendelőben a fogorvosi kezelés során végzett, fénnyel aktivált fogfehérítésig, amely drága ugyan, de jóval gyorsabb, látványosabb eredménnyel jár.

Minden fogfehérítési eljárásban a következő két módszer valamelyikét használják:

  1. Az oxidálószerrel végzett fogfehérítési eljárások általában néhány árnyalattal világosabbra változtatják a fog természetes színét. Mind a rendelőben, mind az otthon végzett fogfehérítéskor ezt a fehérítési módszert alkalmazzák. A fogfehérítőanyagok aktív összetevője – leggyakrabban 10–22%-os koncentrációjú karbamid- vagy hidrogén-peroxid – a mélyben és a felszínen lévő elszíneződéseket is hatékonyan távolítja el. A különböző fogfehérítési eljárások között jelentős árkülönbségek vannak:
    . A fogorvosi rendelőben, fénnyel is aktivált, ún. rendelői fogfehérítés nem olcsó, viszont azonnali és látványos eredménnyel jár. Egy év elteltével azonban normál étel- és italfogyasztás (kávé, tea, bor, üdítők) mellett a fogak ismét elszíneződhetnek és új foltok jelenhetnek meg rajtuk. Ilyenkor újra ki kell fizetni a fogorvosi fehérítés díját, ha megint fehér fogakat szeretnénk.
    . A fogorvosnál otthoni fogfehérítésre alkalmas fogfehérítő készletet is vásárolhat (a fogorvosi fehérítés árának kb. feléért), amelyet általában két héten keresztül kell használnia naponta néhány órán keresztül, illetve éjszakánként. Ha új elszíneződést észlel, egy-két éjszakán keresztül ismét alkalmazhatja a fogfehérítőt.
    . A kereskedelmi forgalomban (például drogériában, patikában) vény nélkül kapható, a fogorvosi fehérítés árának töredékéért megvehető fogfehérítő termékek között találhatók fogfehérítő készletek, kefével felvihető fogfehérítő gélek, valamint fogfehérítő csíkok.
  1. A nem oxidálószert alkalmazó fogfehérítési eljárások során fizikai és/vagy kémiai módszerrel távolítják el a felületi elszíneződéseket. Minden fogkrém rendelkezik enyhe dörzshatással, amely segít a felületi elszíneződések eltávolításában a fogászati ellenőrzések közötti időszakban. A fehérítő hatású fogkrémek speciális kémiai vagy polírozó anyagokat is tartalmaznak, amelyek javítják az elszíneződések eltávolításának hatékonyságát. A fogorvosnál vagy szájhigiénikusnál végzett professzionális fogtisztítás során szintén az abrazív polírzó paszta dörzshatása és maga a polírozás távolítja el az ételek, italok és a dohányzás okozta külső elszíneződéseket.

A különféle fogfehérítési eljárások hatásai egyénenként eltérőek. Egyeseknél a fehérítő fogkrémek használata is elegendőnek bizonyulhat a ragyogó mosoly eléréséhez, míg a nagyon elszürkült fogak vagy súlyos fogelszíneződések esetén gyakran csak a porcelán héjak vagy a dirket tömések (lásd a megfelelő témakörben) hatékonyak. A megfelelő eljárásról kérdezze meg fogorvosát vagy szájhigiénikusát.

Colgate fehérítő hatású termékek

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva!

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó útmutatók

Fogfehérítési felmérés

Fogfehérítési felmérés

Készíttessen személyre szabott értékelést, hogy hozzásegíthessük egy fehérebb, ragyogóbb mosoly eléréséhez.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.