Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

A fogfehérítés továbbra is népszerű kérés és kezelés a fogászati rendelőkben

Mindenki jól szeretne kinézni. Bizonyos emberek számára ez szép ruhákat vagy új frizurát, míg mások esetében fehérebb mosolyt jelent. Egy 2007-ben az Amerikai Esztétikai Fogászati Egyesület által fogorvosok körében végzett felmérés szerint a fogfehérítő kezelések száma évről évre növekszik. Ennek a 2007-es felmérésnek az eredménye alapján a fogfehérítések száma a 2005-ben végzett felméréshez képest több mint 15%-kal növekedett. (1)

Számos fogfehérítési lehetőség létezik, köztük a rendelőben végzett fogfehérítés, az otthoni fogfehérítés és a boltban kapható fogfehérítő termékek, mint a fogfehérítő fogkrémek, fehérítő tapaszok, fogfehérítő tollak és fogfehérítő szájvizek alkalmazása. Fontos, hogy fogorvosával beszéljen arról, melyik kezelési mód a leginkább megfelelő az Ön számára. Fogorvosa figyelembe fogja venni fogainak színét, és azt, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy fogai fehérebbek és vonzóbbak legyenek.

Rendelőben végzett fogfehérítés – Ezt a típusú fogfehérítést a fogorvosi rendelőben végzik, és egy vagy két kezelés alatt elvégezhető. A rendelőben végzett fogfehérítési lehetőségek között szerepel a fogfehérítő sínnel vagy lézer segítségével végzett fogfehérítés. A fogfehérítő sínnel végzett fehérítés esetén a fogakról lenyomatot vesznek, és azokra pontosan illeszkedő egyedi, személyre szabott síneket készítenek. A sínes eljárás a kívánt szín eléréséig több kezelésből állhat. A sínt feltöltik fogfehérítő géllel, majd felhelyezik a fogsorokra. A személyre készített sín csökkenti annak lehetőségét, hogy a fogfehérítő gél érintkezzen az ínyszövettel.

A lézeres fogfehérítésnél a fogorvos védőréteget tesz az ínyre, hogy ezzel megelőzze a fehérítő anyag és az íny érintkezését. Ezután a fehérítő gélt felkeni a fogakra, és meghatározott időn keresztül hatni hagyja. A fogfehérítő gélben lévő fehérítő anyag aktiválásához ultraibolya vagy lézer fényt alkalmazhat. Ennél az eljárásnál is néhány kezelésre van szükség. A lézerrel gyorsított fogfehérítés látványos eredménnyel fehéríti ki mosolyát, azonban az ilyen kezelés drágább, mint az otthon végzett fogfehérítés. A rendelőben végzett fogfehérítés a fogorvostól kapott készlettel otthon is folytatható.

Otthoni fogfehérítés – Kérjen időpontot a fogorvosától, aki meghatározza, hogy fogai színe/tónusa alapján milyen típusú otthoni fogfehérítő rendszer lesz a legalkalmasabb az Ön számára. Lenyomatot vesz a fogairól, hogy személyre szabott fogfehérítő sínt készíthessen. Ezután megtanítja a fehérítő rendszer használatát. A fogfehérítő rendszert naponta egy vagy két alkalommal kell használni egy-két héten át, és közben folyamatosan ellenőrizni kell a fogérzékenységet. Az otthoni fogfehérítés általában hosszabb időt vesz igénybe, mint a rendelői fogfehérítés.

Recept nélkül, patikában kapható termékek – Patikában, drogériában létezik néhány recept nélkül kapható fogfehérítő termék pl. fehérítő tapasz/csík, előregyártott fogfehérítő sín, különböző felkenhető anyagok, fogfehérítő fogkrémek és szájvizek Az ilyen fogfehérítőket saját magunk is alkalmazhatjuk, ezért nagyon fontos, hogy elolvassuk a használati utasítást, és azt, hogy van-e bármilyen speciális tennivalónk. A fogfehérítő csíkoknál az aktív hatóanyagot egy öntapadó tapasz tartalmazza. A fogfehérítő tapaszokat napi kétszer 30-30 percre a fogakra kell helyezni, körülbelül két héten keresztül.
Egyes termékek tartalmazzák az előregyártott fogfehérítő síneket és az aktív fogfehérítő hatóanyagot is, amelyet az alsó és felső sínekbe kell tölteni. Ezeket a síneket minden nap 30-60 percre kell a fogakra felhelyezni, öt-tíz napon keresztül. A felkenhető fogfehérítő termékeket ténylegesen a fog külső felszínére kell felvinni. Ezeket az adott rendszer típusától függően több napon át lehet használni. A peroxidot tartalmazó fogkrémek esetében érintkezik az aktív hatóanyag a legrövidebb ideig a fogakkal.
Az aktív fogfehérítő hatóanyagot tartalmazó szájvizek is használhatók a fog fehérítésére, azonban ezeknél a fogak kevésbé érintkeznek az aktív hatóanyaggal. Konzultáljon fogorvosával, hogy megtudja, melyik fogfehérítő szájvíz a legalkalmasabb az Ön számára. Fogorvosa a felületi elszíneződéseket eltávolító boltban kapható fogkrémekre és alkalmazásukra vonatkozóan is bővebb információt tud adni.

Szakirodalom:

  1. Az Amerikai Esztétikai Fogászati Akadémia webhelyéről gyűjtött információk – www.aacd.com/index.php?module=cms&page=56.
© Colgate-Palmolive Company 2010

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó útmutatók

Fogfehérítési felmérés

Fogfehérítési felmérés

Készíttessen személyre szabott értékelést, hogy hozzásegíthessük egy fehérebb, ragyogóbb mosoly eléréséhez.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.