Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Mik azok a fogászati implantátumok?

A fogászati implantátumok olyan fém rögzítőelemek, amelyeket sebészi úton ültetnek be az állcsontokba, az íny alá. A beültetést követően a fogorvos pótfogat épít a beültetett implantátumra.

Hogyan működnek a fogászati implantátumok?
Mivel az implantátumok közvetlenül az állcsontban rögzülnek, stabil megtámasztást biztosítanak a pótfogak számára. Az implantátumokra rögzített fogpótlások, koronák és hidak nem mozdulnak el a szájban, ami különösen étkezés és beszéd közben fontos. A biztonságos rögzítésnek köszönhetően a fogpótlások és a hidak, csakúgy, mint az implantátumokra helyezett különálló koronák, sokkal természetesebb érzetet biztosítanak a hagyományos kivehető fogpótlásoknál.

Bizonyos emberek esetében a hagyományos fogpótlások nem nyújtanak elég kényelmet. Az íny fekélyesedése, illetve anatómiai okok vagy öklendezés miatt nem alkalmazhatók. A kivehető részleges fogpótlást ezenkívül a hiányt határoló fogak valamelyikére kell erősíteni. Az implantátumok előnye, hogy a foghiány melletti fogakat nem kell lecsiszolni ahhoz, hogy az új pótfog a helyén maradjon.

Az implantátumok behelyezésének feltétele az egészséges íny és az implantátumot megtartó egészséges csontszövet. Az implantátumok is megfelelő ápolást igényelnek! Megfelelő szájhigiéné és rendszeres fogászati ellenőrzés kulcsfontosságú az implantátumok élettartama szempontjából.

Az implantátumok általában sokkal drágábbak más fogpótlásokhoz képest, és a társadalombiztosító csak kismértékben támogatja az ilyen jellegű beavatkozásokat.

Az Amerikai Fogászati Egyesület szerint két típusú implantátum használata biztonságos. Ezek a következők:

  • Endosszeális implantátumok: ezeket sebészi úton, közvetlenül az állcsontba ültetik be. Ha a fogeltávolítás után az ínyszövet begyógyult, második beavatkozásra van szükség az implantátum rögzítőelemének behelyezése érdekében. Végezetül pótfogat (fogakat) rögzítenek a rögzítőelemre, amely érinthet egyetlen fogat, de alkalmazható híd vagy fogpótlás esetében is.
  • Szubperioszteális implantátumok: olyan fémkeretből álló eszközök, amelyeket közvetlenül a fogíny alá, az állkapocscsontra rögzítenek. A fogíny begyógyulása során a keret hozzárögzül az állkapocscsonthoz, a kerethez kapcsolt rögzítőelemek pedig kiállnak az ínyből. Az endoszteális implantátumokhoz hasonlóan a pótfogakat ebben az esetben is ezekhez az elemekhez rögzítik.

Milyen tartósak a fogászati implantátumok?
Az implantátumok általában 10–20 évig tartósak maradnak attól függően, hogy hol helyezkednek el, illetve hogy a páciens szájhigiéniája megfelelő-e és eljár-e fogászati ellenőrzésre. Mivel az őrlőket több behatás éri és gyorsabban kopnak, ezért az ezek helyett beültetett implantátumok nem olyan tartósak, mint a száj elülső részében elhelyezkedő pótfogak.

Posts Artificial
A rögzítőelemeket sebészi eljárással az íny alá ültetik. A hídon elhelyezkedő pótfogakat ezekhez az elemekhez rögzítik.
Implants Replacement
Az implantátumok rendkívül tartósak és biztonságosan rögzülnek. Az implantátumok különálló fogak beépítésére szolgálnak.

Kapcsolódó videók

Hogyan mossunk fogat

Hogyan mossunk fogat

Tanulja meg a fogtisztítás technikáját a legjobb eredmény eléréséhez.

Kapcsolódó útmutatók

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.