Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Fogkőeltávolítás és gyökérsimítás fogainak és szájüregének tisztán tartására

Ha Ön nem jár félévente fogorvosi ellenőrzésre és professzionális fogtisztításra, előfordulhat, hogy egyik ellenőrzés alkalmával fogorvosa fogágybetegséget fog megállapítani Önnél. A fogágybetegség a fogakat tartó szövetek pl. az íny gyulladása, ami ráhúzódhat akár a fogat támasztó csontra is. A foglepedék baktériumai és méreganyagai (toxinok), savak és bizonyos ételek mind hozzájárulnak a fogágybetegség kialakulásához. Szerencsére létezik két egyszerű kezelési módszer a betegség megállítására, visszafordítására: ezek a fogkőeltávolítás és a gyökérsimítás.

A fogkőeltávolítást végezhetik kézi műszerekkel, ultrahangos műszerekkel vagy a kettő kombinációjával. A fogorvos a kezelést a szájüreg alapos vizsgálatával kezdi. Ezután a foglepedéket és baktériumait ultrahangos fogkőeltávolító eszközzel, szonikus rezgés segítségével eltávolítja. Az ultrahangos fogkőeltávolító készülék a fog felszínéről és az ínyszél alól távolítja el a fogkövet és a foglepedéket. Az ínyszél alatt maradó fogkő eltávolítását kézi műszerek segítségével fejezheti be a fogorvos.

A gyökérsimítás során a fogorvos a fog gyökerének felszínéről alaposan eltávolítja a fogkövet, hogy csökkentse az ínyszövet gyulladását. A kezeléskor a fogorvos nemcsak eltávolítja a gyökér felszínéről a fogköveket, de az érdes területeket is lesimítja, hogy megelőzze a további foglepedék- és fogkőképződést.

Fájdalommal jár-e a kezelés és mit tegyek utána?
Ha ínyszövete gyulladt és érzékeny helyi érzéstelenítésben is lehet végezni a kezelést. Ha fogai érzékenyekké válnak a professzionális fogtisztítás után, javasolt fogérzékenységre ajánlott fogkrémet használnia, ami enyhíti az érzékenységet. A fogkőeltávolítás és gyökérsimítás a betegség súlyosságától függően 2–4 kezelés alkalmával végezhető el a teljes fogazaton. Ha fogágybetegsége van, először a fogkőeltávolítást és gyökérsimítást végzik el, és az esetleges műtéti kezelés csak ezután következhet.

Egészségesebb szájüreg
A fogorvos vagy szájhigiénikus megtaníthatja Önt, hogyan ápolja megfelelően fogait és ínyét. Ismertetheti a helyes fogmosási és fogselymezési technikákat, amelyek segítségével megelőzheti a további foglepedék- és fogkőképződést.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Kapcsolódó videók

Hogyan legyen friss a leheletünk?

Hogyan legyen friss a leheletünk?

Ismerje meg a gyakori rossz lehelet okait, és tudja meg, hogy a napi szájápolási rutinjának egyszerű módosításával hogyan szüntethetőek meg.

Kapcsolódó útmutatók

Friss lehelet felmérés

Friss lehelet felmérés

Mennyire friss az Ön lehelete? Keresse fel a Friss Lehelet Intézetet, és tudja meg.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.