Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Mi a fogérzékenység?


A fogérzékenység a fog felszínének kopása vagy az íny visszahúzódása miatt fellépő fogfájdalom. Felnőtteknél leggyakrabban a visszahúzódott íny miatt szabaddá váló foggyökerek okoznak érzékenységet. Mivel ezeket a fogfelszíneket nem védi fogzománc, több ezer, a fogidegekhez (fogbélbe) vezető apró csatorna válik szabaddá. Ha forró, hideg vagy nyomás éri ezeket a csatornákat, az fájdalmat vált ki.
A fogérzékenység kezelésének mellőzése más szájüregi problémákhoz vezethet. Ez különösen abban az esetben igaz, ha a fájdalom miatti felületes fogmosás eredményeképpen a fogak védtelenebbé válnak a fogszuvasodással és az ínybetegséggel szemben.
Honnan tudom, hogy érzékenyek-e a fogaim?
Ha forró vagy hideg étel és ital fogyasztása közben érzett már fájdalmat, akkor tapasztalt már fogérzékenységet. Természetesen nincs egyedül. Ez a probléma minden negyedik felnőttet érint élete során.
Hogyan kell kezelni az érzékeny fogakat?
Elsőként forduljon fogorvosához vagy szájhigiénikusához.
Az érzékeny fogak általában sikeresen kezelhetők. Fogorvosa fluoridtartalmú gél vagy szájvíz használatát javasolhatja és ajánlhat kifejezetten érzékeny fogakhoz kifejlesztett alacsony dörzshatású fogkrémeket is. Az Önnek legmegfelelőbb fogérzékenység elleni termékekről kérdezze meg fogorvosát.
A fogmosást helyes technikával végezze, különben fogai elkopnak és érzékennyé válnak. A túl erősen végzett fogmosás mellett a részleges fogsorok kapcsai, illetve a fogszabályozó készülékek is fogkopást okozhatnak.

RecedingGums

 

Pulp

 

Kapcsolódó videók

Hogyan legyen friss a leheletünk?

Hogyan legyen friss a leheletünk?

Ismerje meg a gyakori rossz lehelet okait, és tudja meg, hogy a napi szájápolási rutinjának egyszerű módosításával hogyan szüntethetőek meg.

Kapcsolódó útmutatók

Friss lehelet felmérés

Friss lehelet felmérés

Mennyire friss az Ön lehelete? Keresse fel a Friss Lehelet Intézetet, és tudja meg.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.