Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

A fogvédők jelentősége

A fogvédő olyan több rétegű, belül lágy műanyagból készült eszköz, amelyet a sportolók használnak a fogak, a száj, az arc, a nyelv és az állkapocs sérüléseinek megelőzésére. Az Amerikai Fogászati Egyesület szerint minden harmadik szájüregi sérülés sportolás közben következik be.1 A fogvédő használatával évente több mint 200 000 szájüregi sérülés előzhető meg.

A fogvédőt nem használóknál nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a következő sérülések: sérült vagy törött fogak, törött koronák vagy hidak, ajak- és arcsérülések, foggyökér-károsodás, állcsonttörés és agyrázkódás. Minden sportoló ki van téve a szájüregi sérülések kockázatának, amelyek ellen a fogvédő optimális védelmet kínál.

A fogvédő használata kötelező az olyan, sok ütközéssel járó sportokban, mint az amerikai futball, a jégkorong és az ökölvívás, ahol nagy a sérülések kockázata. A kevesebb ütközéssel járó sportokat – például kosárlabda, baseball, birkózás, foci és röplabda – űző gyermekek és felnőttek számára szintén hasznos lehet a száj- és fogsérülések megelőzésére szolgáló fogvédő.

Középiskolás sportolókat vizsgáló tanulmányból kiderült, hogy a sérülések 75 százaléka akkor történik, amikor nem viselnek fogvédőt, és a sérülések 40 százaléka baseball és kosárlabda közben következett be. A sportolók 9 százaléka szenvedett valamilyen szájüregi sérülést, és 3 százalékuk eszméletvesztésről is beszámolt. Az agyrázkódások 56 százaléka a fogvédőt nem viselőknél történt. A sporthoz kapcsolódó traumák gyakoribbak, mint korábban hitték.2

© Copyright 2009, Colgate-Palmolive Company

1. The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. A legfrissebb információkért lásd a www.ncdental.org  webhelyet.

2. McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Oral Trauma in Adolescent Athletes: A Study of Mouth Protectors. Pediatr Dent 1989;11:209-13.

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.