Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Tudnivalók a fogvédőkről

A fogvédő olyan több rétegű, belül lágy műanyagból készült eszköz, amely védelmet nyújt a fogak, az ajkak, az arc és a nyelv sérülései ellen. Viselése sportolás közben – kortól függetlenül – különösen fontos.

Fogvédők típusai:

A sportoló gyermekek és felnőttek négyféle fogvédő közül választhatnak:

  1. Előregyártott fogvédők – Ezek az eszközök mindenféle előkészítés nélkül, azonnal viselhetők. Kicsi, közepes és nagy méretben kaphatók, és a legtöbb sportszaküzletben beszerezhetők. Viszonylag gyorsan elhasználódnak, ezért egy sportszezonon belül cserére szorulhatnak.

  2. Hőre lágyuló, formázható fogvédők – Ezeket az eszközöket forró vízben történő lágyítás után ráharapással lehet a saját fogak formájához igazítani. A legtöbb sportszaküzletben beszerezhetők. Viszonylag gyorsan elhasználódnak, ezért egy sportszezonon belül cserére szorulhatnak.

  3. Vákuummal formázott fogvédők – Ezeket az eszközöket a fogorvos készíti el. A rendelőben lenyomatot vesznek a páciens fogairól, és a fogvédőt ehhez a lenyomatból készített mintára igazítva készítik el. Ez a típus az összes fogat jól védi, ezért drágább lehet, mint az előző két megoldás.

  4. Több rétegű fogvédők – A ún. laminált fogvédőknek számos előnye van. Vastagabbak, mint a többi típus, ezért jobb védelmet nyújtanak a szájüregi sérülések és az agyrázkódás ellen. A laminált fogvédőt a fogorvos szintén a páciens egyedi igényei alapján készíti el. A négy típus közül ez a legdrágább megoldás.1

© Copyright 2009, Colgate-Palmolive

1. The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. A legfrissebb információkért lásd a www.ncdental.org webhelyet.

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.