Colgate. Száj- és Fogápolási Segédletek Központja

Fogkrémek a tiszta, ragyogó, egészséges mosolyért.

Fogkrémek

Fogkefék minden mosolyhoz a kényelmes és hatékony szájápolásért.

Fogkefék

Gyerektermékek, melyek szórakoztatóvá és rutinná teszik a fogmosást gyermekeink számára.

Gyermek termékek

Minden mosoly egyedi, és különleges törődést igényel. A Colgate-nak van mindenre megoldása.

Keresés előnyök szerint

Ékszerel is ellátott fogpótlások — a fogak egészségét érintő új divatőrület

Az egyik legújabb divattrend az ékszerel is ellátott fogpótlás „cool” lehet, azonban egyáltalán nem menő az a károsodás, amit ettől a fogak elszenvedhetnek.
Az ékszeres fogpótlás az 1980-as évek elején hip-hop művészek által kifejlesztett szépészeti kiegészítő, fémből készül, néha drágakövekkel van kirakva, és általában az elülső, ún. frontfogakra illeszkedik. Az ékszeres fogpótlásokat aranyból, ezüstből készítik drágakövekkel lehet kirakva, áruk 20 dollártól több ezer dollárig terjed megmunkálásuktól és dizájnjuktól függően.

Ékszeres fogpótlás az alsó frontfogakon
Paul Wall, rapper ékszeres fogpótlással

Okozhat az ékszer fogvédő viselése szájüregi problémákat?
Igen, okozhat. Fontos alapos szájhigiéniát alkalmazni, beleértve a fogselymezést és az antimikrobiális fogkrémmel való fogmosást, mivel az étel és a plakk könnyen felhalmozódhat a fogvédőn, ami irritálhatja a fogíny vonalát, és fogínygyulladást, valamint fogszuvasodást okozhat. Az ékszer fogvédők felelhetnek a szomszédos fogak kopásáért, a fogíny visszahúzódásáért, a fog elszíneződéséért vagy a fogak csorbulásáért is. A fogvédőt evés előtt mindig el kell távolítani vagy ki kell öblögetni a szájat, emellett a fém allergikus reakciót válthat ki.
Alabama, Georgia és Texas államokban az iskolákban fegyelmi és egészségügyi okokból megtiltották az ékszer fogvédők használatát. (1) Fontos, hogy fogorvosával megbeszélje az ékszer fogvédő behelyezésének lépéseit, és annak hatásait szájürege egészségére.

Ki készíti el az ékszer fogvédőt?
Az ékszer fogvédőt fogorvosnak kell elkészítenie megfelelő lenyomatvétel után, nem pedig ékszerésznek vagy kereskedőnek. A fogászati engedéllyel nem rendelkező szakemberek nagyobb kárt tehetnek fogai és szájürege egészségében.

Szakirodalom:
1. A www.wilkipedia.org webhelyről gyűjtött információk

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó útmutatók

Friss lehelet felmérés

Friss lehelet felmérés

Mennyire friss az Ön lehelete? Keresse fel a Friss Lehelet Intézetet, és tudja meg.

Kapcsolódó termékek

Colgate.hu  |  Jogi szabályozás  |  Sütikkel kapcsolatos irányelv  |  Adatkezelési szabályozás  |  Kapcsolat  |  Kariéra
© . Colgate-Palmolive Company. Minden jog fenntartva.
Ön a magyar nyelvű oldalt nézi.