KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A COLGATE-PALMOLIVE LABORATÓRIUMRÓL ÉS A FOGKRÉM ÉS A SZÁJVÍZ COVID-19 VÍRUSRA GYAKOROLT HATÁSAINAK KLINIKAI EREDMÉNYEIRŐL

A Colgate-Palmolive által készített legutóbbi tanulmányok szerint szájápolási termékeink szerepet játszhatnak a COVID-19 vírus mennyiségének ideiglenes csökkentésében a szájban. A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy bizonyos típusú fogkrémek, szájvizek és szájspray-k több mint 99%-ban semlegesítették a SARS-CoV-2-t — a COVID-19-et okozó vírust. A beavatkozás előtt COVID-19 pozitív betegekkel végzett klinikai teszt szerint bizonyos cetil-piridinium-klorid (CPC) plusz cink-, hidrogén-peroxid- vagy klórhexidin-tartalmú, szájvizekkel történő öblítés akár 30 és 60 percig is jelentősen csökkentette a szájban a vírus mennyiségét. Olvassa tovább a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat. Felhívjuk figyelmét, hogy nem minden termék érhető el az összes piacon. Vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi kereskedővel, hogy megtudja, hogy egy termék elérhető-e Ön számára.

Általános kérdések:

 

1. Mely fogkrémek és szájvizek semlegesítették a SARS-CoV-2-t laboratóriumi vizsgálat során legalább 99%-ban?

* A fogkrémek a következők: Colgate Total és bizonyos Meridol termékek.

* A szájvizek és spray-k a következők: A 0,075% CPC-tartalommal rendelkezők, beleértve a Colgate Total Spray-t és Szájvizet, a Colgate Plax-et, a Vedshakti Spray-t, és a Colgate Zero Szájvizet; A Meridol szájvíz, amely nem tartalmaz CPC-t, szintén 99%-ban semlegesítette.

2. Mely szájvizek csökkentették jelentősen a vírus mennyiségét a szájban akár 60 percig a klinikai vizsgálat során?

A Peroxyl, a PerioGard és a Colgate Total (az Egyesült Államokon kívül) Colgate Zero néven értékesítették Észak-Amerikában.

3. A szájban lecsökkentett vírusszint megvéd a COVID-19 elkapásától vagy továbbadásától?

Ha a szájában észlelhető a COVID-19 vírus, akkor már elkapta a vírust. Jelenleg nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a szájban lévő vírusszint csökkentése megakadályozza a vírus elkapását vagy továbbadását. Azonban a nyálban lévő vírus mennyiségének csökkentése - amely beszéddel, énekléssel vagy köhögéssel terjedhet - csökkentheti az átvitel kockázatát.

4. A vírusszint csökkentése a szájban enyhíti a COVID-19 tüneteimet, vagy segít gyorsabban felépülni?

Nincs klinikai bizonyíték arra, hogy a vírus szintjének csökkentése a szájában csökkentené a COVID-19 tüneteit, vagy segítene gyorsabban felépülni. Számos tényező hozzájárul a COVID-19 időtartamához és súlyosságához, beleértve az immunrendszer erősségét is.

5. Mit jelent a „vírus semlegesítése”?

A „vírus semlegesítése” azt jelenti, hogy a vírus jelen van, de már nem fertőző és nem tud többé szaporodni.

6. Hogyan segítenek a szájápolási termékek a vírus semlegesítésében?

A jelenlegi adatok azt sugallják, hogy ezek a szájápolási termékek a vírusburkot célozzák hogy feloldják. Ennek a külső védőbevonat elvesztése megakadályozza, hogy a vírus a sejtekhez tapadjon és megfertőzze őket.

7. Mossak fogat vagy öblítsek, mielőtt kimegyek vagy emberekkel találkoznék?

OA szájápolás a mindennapi személyes higiéniai rutin része kell, hogy legyen, és továbbra is maszkot kell viselnie, távolságot kell tartania, és kezet kell mosnia a vírusfertőzés megelőzése érdekében. Jelenleg nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a fogmosás vagy az öblítés védene a COVID-19 elkapásától vagy továbbadásától. Azonban a nyálban lévő vírus mennyiségének csökkentése, amely beszéddel, énekléssel vagy köhögéssel terjedhet csökkentheti az átvitel kockázatát. További vizsgálatokat terveztünk annak meghatározására, hogy a fogmosás és az öblítés hogyan befolyásolja a szájban lévő vírus mennyiségét. A száj jó egészségének fenntartásához azonban kulcsfontosságú a biztonságos és hatékony termékekkel végzett rendszeres fogmosás és öblítés.

8. Hogyan mutatják be a laboratóriumi vizsgálatok eredményei, hogy mi történik az ember szájában?

A laboratóriumi teszt egy egyszerűsített modell, amely rendkívül ellenőrzött körülmények között határozza meg, hogy a Colgate antimikrobiális készítmények képesek-e semlegesíteni a SARS-CoV-2 vírust. A laboratóriumi módszer nemzetközileg elfogadott és elismert a vírus inaktiválásának értékelésére mind a fogkrém, mind a szájvíz esetében. A Colgate-Palmolive további klinikai kutatásokat végez annak megállapítására, hogy hasonló eredmények fordulnak-e elő a szájban a semlegesítés és a vírusszint csökkentése tekintetében.

9. Mennyire hatékonyak a tesztelt Colgate-Palmolive termékek a Listerine, a Crest és más versenytársakkal összehasonlítva a SARS-CoV-2 vírussal szemben?

Nem teszteltük a versenytárs termékek hatékonyságát.

10. Ha fogat mosok vagy szájvízzel öblítek, kell maszkot viselnem?

Igen. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Egyesült Államok Betegségfelügyeleti és Megelőzési Központja (CDC) azt javasolja mindenkinek, hogy viseljen arcmaszkot a COVID-19 terjedésének csökkentése érdekében. Kövesse továbbra is azokat az irányelveket, amelyek segítenek megakadályozni a COVID-19 elkapását és terjedését, például maszk viselése, távolságtartás és kézmosás.

11. Van hatása a fogmosásnak vagy a szájöblítésnek az antitestekre?

Nem, a fogmosás vagy a szájöblítés nem befolyásolja az antitesteket.

 

Fogkrém kérdések:

12. Minden fogkrém semlegesíti a COVID-19-et okozó vírust?

A Colgate Totalon és bizonyos Meridol termékeken kívül más fogkrémeket nem teszteltünk, annak megállapítására, hogy semlegesítik-e a COVID-19 vírust.

13. A fogmosás befolyásolja a COVID-19-et okozó vírus mennyiségét a szájban?

Bár a SARS-CoV-2 laboratóriumi eredményeink biztatóak, klinikai vizsgálat elvégzése nélkül nem tudjuk megmondani, hogy ezek a hatások a szájban is jelentkeznek-e. Klinikai programunk jelenleg COVID-19 pozitív egyéneket vizsgál annak megértésére, hogy a Colgate Total fogkrémmel történő fogmosás ideiglenesen csökkenti-e a szájban a vírus mennyiségét.

14. Meddig tartanak a Colgate Total fogkrém előnyei a COVID-19-et okozó vírus szintjét illetően?

Több kutatást végzünk annak megállapítására, hogy a vírus laboratóriumi vizsgálatok során történő semlegesítése a szájban is bekövetkezik-e. Klinikai eredményeink segítenek megérteni, hogy milyen mértékben és mennyi ideig csökken a vírus.

Szájvíz/Szájspray:

 

15. Melyek azok a termékek, amelyek 0,075% cetil-piridinium-kloridot (CPC) tartalmaznak?

A Colgate Total Spray és Szájvíz, a Colgate Plax, a Vedshakti Spray, és a Colgate Zero Szájvíz legtöbb változata.

16. Minden szájvíz vagy szájspray csökkenti ideiglenesen a vírus mennyiségét a szájban?

Csak a Colgate Peroxyl, a Colgate PerioGard és a Colgate Total (az Egyesült Államokon kívül) - Colgate Zero néven értékesítették Észak-Amerikában - termékeket teszteltük klinikai vizsgálatunk során, és örömmel számolunk be arról, hogy hatékonyan csökkentik a vírus mennyiségét ideiglenesen a szájban. Más termékeket nem teszteltünk.

17. A klórhexidin (CHX) 0,12 és 0,2% olyan hatásos, mint a hidrogén-peroxid?

A laboratóriumi vizsgálatot nem a termékek hatékonyságának összehasonlítására tervezték. A termékek azon képességének szűrésére szolgálnak, hogy semlegesítsék a SARS-CoV-2 vírust.

18. Mennyivel csökkenti a szájvízzel való öblítés vagy a szájspray használata a vírus mennyiségét a szájban?

A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy a 30 vagy 60 másodperces érintkezési idő alatt a cetil-piridinium-klorid-tartalmú Colgate szájvíz 99,9%-ban semlegesítette a COVID-19-et okozó vírust. Kezdeti klinikai vizsgálatot végeztünk annak megállapítására, hogy ez a semlegesítő hatás a szájban a vírus ideiglenes csökkenését eredményezi-e, és megállapítottuk, hogy igen. A Colgate Total (az Egyesült Államokon kívül) - Colgate Zero néven értékesítették Észak-Amerikában, Colgate PerioGard és Colgate Peroxyl szájvizekkel végzett klinikai vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy az utasítás szerinti öblítés azonnali hatást vált ki, jelentősen csökkentve a szájban a vírus szintjét. Ez a csökkent vírusszint az öblítés után 30 és 60 percig fennmarad, bár a szint a legalacsonyabb közvetlenül az öblítés után.

19. A szájvízzel való öblítés megvéd-e a COVID-19-től?

Míg egy klinikai tanulmány kimutatta a szájban a vírusszint jelentős csökkenését bizonyos szájvizekkel - amely az öblítés után 30 és 60 perccel is fennmarad -, jelenleg nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a szájvízzel történő öblítés vagy a szájspray használata megakadályozná a COVID-19 elkapását és továbbadását. A rendszeres öblítés azonban fontos szerepet játszik a száj egészségének megőrzésében. A fogászati szakemberek javasolják a szájvíz használatát a napi szájápolási program részeként.

20. Csak otthon, vagy a fogászati beavatkozás előtt kell öblítenem szájvízzel a COVID-19-et okozó vírus mennyiségének csökkentése érdekében?

Kutatásunk szerint a vírusszint legnagyobb csökkenése általában közvetlenül az öblítés után következett be, és a szintek jelentősen alacsonyabbak maradnak akár 60 percig is. Javasoljuk, hogy öblítsen otthon a napi szájápolási program részeként. Klinikai vizsgálatunk alapján azt is javasoljuk, hogy öblítsen közvetlenül a fogászati beavatkozások előtt.

21. Mikor kell a pácienseknek öblíteniük egy fogászati beavatkozás előtt?

Az eredmények alapján a pácienseknek érdemes közvetlenül a beavatkozás megkezdése előtt öblíteni. A klinikai vizsgálat eredményei szerint a vírusszint legnagyobb csökkenése közvetlenül az öblítés után következik be. A szintek az öblítés utáni 60 percig jelentősen alacsonyak maradnak. Azt is érdemes ajánlani a pácienseknek, hogy öblítsenek kevesebb, mint egy órával a rendelőbe érkezés előtt, hogy megvédje a személyzet azon tagjait, akikkel a páciensek kapcsolatba léphetnek a beavatkozás előtt.